η ιστοσελίδα δεν εμφανίζεται στη Google

Γιατί η ιστοσελίδα δεν εμφανίζεται στη Google;

 

Εάν μια ιστοσελίδα δεν εμφανίζεται στο google ή εμφανίζεται σε πολύ χαμηλές θέσεις τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Υποψήφιοι πελάτες δεν θα μπορούν να βρουν πληροφορίες για την επιχείρηση σας.

 

Οι πιο συνήθεις παράγοντες που δεν εμφανίζεται η ιστοσελίδα στη Google είναι:

  1. Είναι καινούριο και δεν έχει γίνει ακόμα index

Πρέπει να περιμένετε μέχρι η google να διαβάσει την ιστοσελίδα σας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να το βοηθήσετε καταχωρώντας την ιστοσελίδα σας στο google search console με ένα sitemap.

 

  1. Δεν είναι προσπελάσιμο από τις μηχανές αναζήτησης λόγο noindex

Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει η ετικέτα noindex στην ιστοσελίδα σας κάτι που αποτρέπει τις μηχανές αναζήτησης από το να προσπελάσουν την ιστοσελίδα σας. Φροντίστε να αλλάξετε αυτή την επιλογή ώστε να εμφανίζεστε στην Google.

 

  1. Δύσκολη πλοήγηση

Εάν στο site σας η πλοήγηση είναι δύσκολη και  το περιεχόμενο “φτωχό” δίνετε μια αντιεπαγγελματική εικόνα. Κάτι τέτοιο, μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με την ιστοσελίδα σας και η Google δεν θα σας κατατάξει σε καλή θέση στα αποτελέσματα των αναζητήσεών της.

 

  1. Το site σας δεν είναι βελτιστοποιημένο για της μηχανές αναζήτησης.

Η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας, το SEO της δηλαδή είναι αυτό που θα την κάνει ορατή ή αόρατη από τη Google.

 

  1. Έχετε πολύ δυνατούς ανταγωνιστές

Σε πολύ ανταγωνιστικές αγορές, υπάρχουν ήδη πάρα πολλά site με το ίδιο αντικείμενο και τις ίδιες λέξεις κλειδιά με το δικό σας, με αποτέλεσμα να μην είναι στα πρώτα αποτελέσματα.

Για να ανέβει τώρα το site σας στην πρώτη σελίδα της Google θα πρέπει να ξεκινήσετε μια καμπάνια SEO.

 

  1. Έχετε κάποιο penalty από τη Google

Η Google μπορεί να έχει αφαιρέσει προσωρινά ή μόνιμα κάποιες ιστοσελίδες από τον δείκτη της και από τα αποτελέσματα αναζήτησης τη στιγμή που αισθάνεται ότι το site σας παραβιάζει την πολιτική ποιότητας της Google (Google Quality Guideline).Το να έχει τιμωρηθεί το site σας είναι πολύ σπάνιο γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να προσφύγετε στη γνώμη και συνδρομή ενός ειδικού στο SEO πριν κάνετε οτιδήποτε.

 

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που δεν εμφανίζεται η ιστοσελίδα στη Google.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνουμε έναν δωρεάν έλεγχο στην ιστοσελίδα σας.

 

 

 

Πηγή:https://web-mate.gr/giati-den-emfanizete-google-site-istoselida/

Κατασκευή Ιστοσελίδων, Κατασκευή Eshop, Επιδότηση Eshop, Seo, Προώθηση Ιστοσελίδων, Social Media Marketing, Internet Marketing

Κατασκευή Ιστοσελίδων, Κατασκευή Eshop, Επιδότηση Eshop, Seo, Προώθηση Ιστοσελίδων, Social Media Marketing, Internet Marketing

Αυλωνίτου 4 & Βασιλειάδου 1

13341 Άνω Λιόσια - Φυλή

Τηλ. +6972122448

Email. info-at-dynamicwebsites.gr